Samsung SM961 NVMe driver and firmware - Page 3 - STATION-DRIVERS

Samsung SM961 NVMe driver and firmware

More
3 years 4 months ago #147 by DarkFox

@DarkFox:
It seems, that the NVMe Controller of your system has been renamed to "Intel(R) Chipset SATA/PCIe RST Premium Controller".
Please check the HardwareIDs of this Controller (right-click onto it and choose the options "Properties" > "Details" > "Property" > "HardwareIDs").


Thank you for not leaving me in trouble!

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 4 months ago #151 by Fernando
@DarkFox:
Thanks for posting the HardwareIDs, which verify, that your on-board Intel SATA Controller is running in RAID mode.
I suspect, that you will not be able to replace the currently in-use Intel RAID driver by any other storage driver.
Please post the names of the "Disk drives", which are listed within the Device Manager.

MB: ASRock X570 Pro4, CPU: AMD Ryzen 5 3600, System Drive: 1 TB Sabrent Rocket 4.0, Graphics: Sapphire Radeon RX570, OS: Win10 x64 Pro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 4 months ago #154 by DarkFox

@DarkFox:
Thanks for posting the HardwareIDs, which verify, that your on-board Intel SATA Controller is running in RAID mode.
I suspect, that you will not be able to replace the currently in-use Intel RAID driver by any other storage driver.
Please post the names of the "Disk drives", which are listed within the Device Manager.


No. Thank you for help!

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 4 months ago - 3 years 4 months ago #157 by Fernando
@DarkFox:

Thanks for the screenshot, which verifies, that no RAID array has been created.
Question:
Who is responsable for this specific NVMe configuration?
Did you set the on-board Intel SATA Controller within the BIOS to "RAID" mode or was it ASUS?

MB: ASRock X570 Pro4, CPU: AMD Ryzen 5 3600, System Drive: 1 TB Sabrent Rocket 4.0, Graphics: Sapphire Radeon RX570, OS: Win10 x64 Pro
Last edit: 3 years 4 months ago by Fernando.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 4 months ago #158 by DarkFox

@DarkFox:

Thanks for the screenshot, which verifies, that no RAID array has been created.
Question:
Who is responsable for this specific NVMe configuration?
Did you set the on-board Intel SATA Controller within the BIOS to "RAID" mode or was it ASUS?


It's my pleasure =)
I do not know who is responsible for this configuration.
I did not change anything in the BIOS. The answer is ASUS.
I read in the review of the laptop that there is a nuance with SSD.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.109 seconds